Kraakspelen

Krakers geven feest in industrieterrein Rotterdam. Studenten van de Willem de Kooning Academie geven feest voor de krakersgemeenschap.

 De Kraakspelen wordt een evenement voor de krakersgemeenschap, georganiseerd onder naam van het Rotterdam Takeover Festival. Tijdens het evenement zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. Van een bellyflop competitie tot een wedstrijd soundsystem bouwen, er is voor alle bezoekers wat te doen. Het evenement zal gedocumenteerd worden door spannende foto’s en interessante anekdotische verhalen vanuit het hart van de krakersgemeenschap en haar leden, dit zal tijdens een ander evenement in Den Haag geëxposeerd worden.

De organisatoren van de Kraakspelen zijn eerstejaars studenten leisure & events management aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij voelen een bepaalde connectie tot de krakersgemeenschap omdat een van hen zelf in deze gemeenschap zit. De liefde voor het vrije leven en het los zijn van de maatschappelijke banden zijn erg waardevol voor deze gemeenschap en de organisatie van dit evenement, daarom kunnen zij niet wachten de verhalen te delen van de mensen in de gemeenschap.

Het stereotype van de krakersgemeenschap zou door dit evenement doorbroken kunnen worden, er zal in ieder geval bij bepaalde mensen een nieuwe blik naar de krakersgemeenschap toe zijn. De organisatie hoopt op een positief en (tot in bepaalde mate)rustig verloop.

  • zaterdag 8 juni

  • Op uitnodiging

Volg ons op Instagram